luni, 9 august 2010


                          EL NEGRO – bataie cu bodyguarzi pe Litoral !


 Dupa incheierea filmarilor pentru videoclipul piesei “Be what you want to be”, mai exact sambata trecuta, membrii trupei El Negro au plecat imediat pe litoral pentru un recital la plaja Hotel Vega Mamaia cu care au un contract pentru toata vara.
Inainte de inceperea probelor de sunet si implicit a concertului, Bogdan& Co au facut traditionala plimbare cu sky-jet-ul chiar in apropierea locatiei unde urma sa aiba loc evenimentul.
Din nefericire, doua dintre sky-jet-urile pe care se aflau membrii trupei s-au ciocnit, iar ce a urmat pare a fi desprins din tema celui mai de prost gust film de actiune existent.
Ajunsi la mal, membrii trupei au fost inconjurati in cateva secunde de o armata de salvamari si bodyguarzi ai companiei ce a pus la dispozitie sky-jet-urile, care le-au cerut sa plateasca o suma fabuloasa pentru pagubele facute, altfel ‘’ii omoara cu bataia’’. 
Cu toate ca Bogdan Negroiu, vocalistul si fondatorul trupei, incerca din rasputeri sa calmeze spiritele incinse si sa isi protejeze colegii, violentele fizice tot au avut loc iar situatia ar fi putut degenera si mai rau, insa un politist aflat in concediu, care a vazut tot incidentul, a intervenit si si-a chemat colegii pentru a-i salva pe artistii aflati la ananghie.
Toate amenintarile, violentele si tentativa de sechestrare intamplandu-se pe plaja Mamaia sub privirile sutelor de turisti...
Cu toate acestea, trupa nu a depus plangere pentru vatamare corporala si nici nu o va face:
“Suntem o trupa care crede intr-un comportament pasnic, intotdeauna prin muzica noastra reggae am promovat mesajul pacifist, vezi proiectul Republika Verde, iar faptul ca ii iertam este pentru ca nu suntem ipocriti desi avem martori si poze de la incident.
Din pacate intamplarea ne-a limitat timpul pentru probe de sunet pentru recitalul de la Hotel Vega iar organizatorii au fost deranjati de asta, chiar daca, ulterior, recitalul a iesit foarte bine”, a mentionat Bogdan, liderul trupei El Negro. ”Este posibil ca din cauza acestui incident contractul trupei cu Hotel Vega sa se rezilieze desi aveam o intelegere pentru toata vara. Precizam ca membrii trupei se simt bine, nu au avut nevoie de interventii medicale iar Dorin, cel mai afectat de incidente a fost la medic pentru radiografie la zona coastelor, care insa a iesit bine”, a adaugat artistul.

miercuri, 4 august 2010

Incep evenimentele dedicate Zilei Marinei


Seria manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române – 2010, debutează joi, 5 august, ora 09.00, când Muzica Militară a Forţelor Navale Române va oferi un inedit spectacol muzical, timp de o oră, pe esplanada Palatului Cercului Militar Naţional din Bucureşti.

În continuare, la Palatul Cercului Militar Naţional, se va desfăşura simpozionul cu tema "Ziua Marinei Române - prezent şi perspective", va fi lansată Monografia Forţelor Navale şi va fi vernisată o expoziţie de pictură şi sculptură cu tematică marinărească, organizată de Muzeul Marinei Române în colaborare cu Liga Navală Română.
La activităţi au fost invitaţi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Statului Major General, Ligii Navale Române, asociaţiei Clubul Amiralilor, Ligii Ofiţerilor din Marina Militară, Ligii Maiştrilor Militari de Marină, precum şi personal militar şi civil din Statul Major al Forţelor Navale.
Tot joi, 5 august a.c., în Parcul Cişmigiu, între orele 18.00 şi 20.00, Muzica Militară a Forţelor Navale va oferi publicului un spectacol muzical. Pe parcursul spectacolului, se va crea o punte de legătură între trecut, prezent şi viitor prin prezentarea unei expoziţii de uniforme de marină şi costume de epocă, pregătite de către Asociaţia "Tradiţia Militară", iar tinerilor interesaţi de o carieră militară în Forţele Navale li se va prezenta oferta educaţională a Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" şi Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale.

luni, 2 august 2010

Viorel Liz de la Mamaia la spital


Fostul primar al Capitalei, Viorel Lis, a fost dus cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Constanţa, pentru îngrijiri. Serviciul de salvare a fost anunţat chiar de soţia sa, Oana, în jurul orelor 19.00. Femeia a spus că soţul său a căzut în baie, într-un apartament din Mamaia, pe care îl închiriaseră. După o consultaţie sumară, medicii au constatat că Lis are două coaste rupte. Fostul primar a refuzat internarea.


Sofia Vicoveanca, chemata de Inalt Preasfintitul Teodosie la Constanta


Indragita interpreta Sofia Vicoveanca s-a aflat pentru prima data la Constanta. Domnia Sa a fost invitata de IPS Teodosie cu ocazia Sf. Pantelimon, cind a fost organizat si un concert de binefacere pentru sinistrati. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta.
Cu aceasta ocazie, doamna cintecului bucovinean a donat pentru sinistrati 500 de lei. „De la mine mai putin, de la Dumnezeu mai mult“, a spus artista. Tot aici, Sofia Vicoveanca si-a lansat si ultima carte de poezii, intitulata Taine in adinc pastrate. Proza. Poezie. Desen.

Prima nepoata ii poarta numele


Doamna Sofia si-a amintit, pe scena, de copilarie si cum s-a refugiat impreuna cu mama sa la o matusa atunci cind tatal sau a fost luat la razboi. Ulterior, acesta a fost prizonier mai multi ani la rusi. Ele au crezut ca este mort si, cum au ramas fara nimic, mama ei a inceput sa munceasca pentru a-i asigura un trai decent fiicei sale. „Mamei i se spunea Vaduva si Refugiata, pentru ca noi credeam ca tata este mort“, a povestit Sofia Vicoveanca, emotionata. Apoi, artista si-a mai amintit cum si-a vazut prima ei nepoata, care ii poarta numele: Sofia. Era in 2002 si trebuia sa plece intr-un turneu in strainatate, iar nora ei tocmai nascuse. Cum nu i se dadea voie sa o vada pe fetita, s-a dus la spital si a „aranjat“ totul. Asistentele i-au adus un halat si chiar in momentul in care se pregatea sa-si vada nepotica, a aparut si directorul spitalului; toti au amutit. Artista i-a explicat care este situatia si acesta a inteles, insa inainte de a pleca a spus: „Asta e ultima data!“. „Dar mi-am dat seama ca nu la mine se referea, ci la personalul care m-a ajutat“, a declarat interpreta.

Preotul ii cinta melodiile la cules de porumb


Doamna cintecului bucovinean ne-a transmis si reteta sa de a arata atit de bine. „Anii nu sint cei din buletin, ci aceia pe care ii simti si ii arati“, a spus cintareata. Mare dreptate are! Artista a fost primita calduros la Constanta, unde a dat numeroase autografe pe holul Casei de Cultura. Si Inalt Preasfintitul Teodosie si-a amintit ca in copilarie ii cinta piesele muzicale, ba chiar a luat premiul I la un concurs cu melodiile marii artiste. Pina si la cules de porumb, cum se duceau copiii pe vremuri, fredona cintecele Sofiei.
de Adina Colta

duminică, 1 august 2010

Berta Slav e  nepoata lui Ion Lăceanu


Ce mică e lumea! Berta, cea mai mare admiratoare a Mădălinei Manole, cea care i-a cumpărat interpretei Furadan, substanţa cu care s-a sinucis, e nepoata interpretului Ion Lăceanu. “Berta e un copil cu educaţie bună, face parte dintr-o familie de oameni credincioşi. Am auzit multe voci care o criticau pentru că i-a cumpărat Mădălinei Furadan. Cum să te gândeşti că un admirator i-ar putea aduce moartea idolului său? Cum să-ţi omori febleţea? Niciodată! Berta nu are nici o vină pentru moartea Mădălinei”, ne-a declarat Ion Lăceanu. Solistul e convins că Mădălina a folosit-o pe nepoata lui pentru a-şi procura insecticidul, Berta considerând că ajutând- o să găsească acest produs îi face un cadou.

I-a dat substanţa soţului artistei

Drept dovadă, ea i-a pus interpretei şi câteva jucării pentru copil în punga în care i-a adus otrava, pe care i-a predat-o soţului ei.“Berta ţinea la Mădălina, era umbra ei, era peste tot pe unde cânta, cheltuia bani, îşi lua cameră la hotel în oraşele unde cânta Mădălina... Cu toate acestea, nepoata mea nu avea de unde să ghicească ce face Mădălina în particular. Iar dacă pachetul l-a primit soţul Mădălinei din mâna Bertei, de ce nu a fost curios să vadă ce conţine, ştiind că nevastă-sa avusese 3-4 tentative de sinucidere despre care nu ştia decât el?”, se întreabă Ion Lăceanu.

Nu riscă să facă puşcărie

Berta Slav, tânăra de 36 de ani care i-a procurat Mădălinei Manole Furadanul, nu va ajunge la închisoare. Ea a cumpărat substanţa cu 300 de lei de pe net şi i-a dat-o cântăreţei pe 12 iulie, cu două zile înainte ca aceasta să se sinucidă. În schimb, riscă puşcăria cel care i-a vândut Bertei Furadanul, Sorin Cârdaş, care e dat în consemn la frontieră de o săptămână. Se pare că acesta ar fi acum în Serbia.