marți, 2 septembrie 2014

ISJ Constanta lanseaza proiectul: „Libertatea de a-mi schimba viata !”



Inspectoratul Școlar Judeţean Constanța, împreună cu Penitenciarul Poarta Albă, Penitenciarul București- Jilava, Asociația Sigma Development Center și Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, lansează proiectului „Libertatea de a-mi schimba viaţa ! - proiect pentru reintegrarea în educaţie a persoanelor care au părăsit timpuriu sau au abandonat şcoala, aflate în detenţie în regiunile Bucureşti – Ilfov şi Sud-Est”.
„Libertatea de a-mi schimba viaţa !” este un program ce îşi propune implementarea unor măsuri corective a fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi reintegrarea în educaţie a 442 de persoane aflate în detenţie, prin dezvoltarea activităţilor de educaţie remedială şi a unui program flexibil şi adaptat la nevoile beneficiarilor, de tip a 2-a sansă. În cadrul programului se regăsesc servicii de orientare profesională, module de dezvoltare personală și consiliere psihologică, activități de învățare non-formală și dezvoltare de abilități și cunoștințe, stimulând participarea continuă la educație și dezvoltarea de compentențe relevante pentru piața muncii.
Pe termen lung, efectul pozitiv generat de proiect este contribuția la un număr mai mare de persoane educate, cu un set complex și adaptat de competențe, ce vor avea acces mai facil la locuri de muncă la nivel local și regional, pentru reintegrarea lor socială și profesională. Proiectul va promova modele de bună practică pentru corectarea abandonului școlar pentru persoanele din penitenciare și va stimula crearea de forme de integrare și orientare educațională inovatoare și flexibile pentru acest tip de grup țintă, partenerii proiectului dorind și dezvoltarea unei rețele formate din alte organizații și instituții în vederea creării oportunităților de continuare a intervenției prin calificarea profesională pentru grupul țintă identificat.
Finanţarea acestui proiect a fost aprobată din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial- Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în Oameni!”, Axa prioritară 2 „Corelarea învațării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.2 „Prevenirea și corectarea părăsirii timpurii a școlii”, care se referă concret la dezvoltarea și implementarea măsurilor active de corectare a fenomenului de abandon școlar.

InfopresTv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu