duminică, 31 august 2014

S-a majorat plafonul pentru transportul in comun la 1000



In sedinta de Consiliu Local s-a aprobat majorarea plafonului pentru pensionari de la 900 la 1.000 de lei, pentru transportul in comun, iar de luna viitoare si pentru pachete. De acum inainte toti cei cu pensii de sub 1000 lei pot beneficia de transport gratuit  RATC.
„Vom aproba si majorarea pana la 1.000 de lei a veniturilor pentru persoanele carora le dam pachete, asta inseamna ca vor primi si va fi valabil din noiembrie. Pentru septembrie s-au achizitionat deja alimentele,“ a spus Radu Mazare.

InfopressTv

Conferinta de Medicina Maritima la Universitatea Ovidius din Constanta


În perioada 1 – 3 septembrie a.c., Universitatea „Ovidius” din Constanța este gazda Conferinței de Medicină Maritimă, după următorul program:
01.09.2014
9.00 – 10.00 – Înregistrarea participanților
10.00 - 10.30 – Festivitatea de Deschidere
10.30 - 11.00 - 30 de ani de Medicină de Călătorie la Constanța – Prof.dr. Sorin Rugină
11.00-11.30 - pauză de cafea
11.30 - 11.45 - Medicina Maritimă ca și Concept la Constanța . Institutul de Medicină Maritimă, rodul colaborării UOC și UMC (Prof.univ.dr. Sorin Rugină, Prof.univ.dr. Cornel Panait)
11.45 – 12.00 - Care sunt obiectivele Medicinei Maritime? - Prof.dr. Sorin Rugină
12.00 – 12.15 – Infecția HIV și călătoriile - Prof.dr. Sorin Rugină
12.15 - 12.30 - Medicina Maritimă – reglementări actuale - Dr. Daniela Diculescu
12.30 - 13.00 - Răul de mare (manifestări clinice, profilaxie, tratament) - SL.dr. Irina Magdalena Dumitru
13.00 - 14.00 pauză de masă
14.00 - 14.30 - Febrele hemoragice încotro? Cum ne pregătim de Ebola? - Prof.univ.dr. Adrian Streinu Cercel
14.30 -15.00 – Afecțiunile gastrointestinale: Boala diareică acută și călătoriile - Prof.dr. Sorin Rugină
15.00 - 15.30 - Care sunt riscurile pe mare? Ce tipuri de afecțiuni pot dezvolta cei care călătoresc pe mare - Dr. Roxana Carmen Cernat
15.30 -16.00 - Aclimatizarea – instrumente de analiză a acesteia și măsuri profilactice în medicina maritimă – Prof.dr. ing. Remus Zăgan
16.00 – 16.30 – Oscilații, vibrații și zgomote în ingineria navală. Consecințele zgomotelor asupra funcției auditive – Conf.dr. Greti Mihaela Chițu, Dr. Eduard Tofan
16.30-17.00 – Tehnnologii interactive în medicina mării. Transferul virtual de expertiză – Prof.univ.dr. Gabriel Raicu
17.00-17.30 - Tehnologii moderne de teleprezenta. Teleinvestigații - Prof.dr.ing Gabriel Raicu, Prof.dr.ing. Remus Zăgan
17. 30 - 18.00 - Aspecte psihosociale legate de călătoriile pe mare - Psiholog Claudia Fodor
02.09. 2014
09.00 - 09.45 - Date recente privind starea calităţii mediului marin - 

Incep inscrierile pentru a doua sesiune la Facultatea Ovidius Constanta

Luni, 1 septembrie 2014, încep înscrierile pentru sesiunea a doua de admitere la studii de licență în cadrul facultăților Universității „Ovidius” din Constanța. Înscrierile se fac la centrele facultăţilor, între orele 9.00-17.00 în zilele lucrătoare şi 9.00-12.00 în zilele de sâmbătă şi duminică.
Calendarul sesiunii de admitere din luna septembrie 2014 este următorul:
1 – 10 septembrie 2014: înscrieri pentru domeniile de studiu care au probe de concurs (scris, oral, probe practice);
1 – 14 septembrie 2014: înscrieri pentru domeniile de studiu la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare;
11 – 14 septembrie 2014: susţinerea probelor de concurs.
Au mai rămas locuri FARĂ TAXĂ la studii de licență la facultățile:
FACULTATEA DE MEDICINĂ DENTARĂ
Pentru programul de studii Medicină Dentară: 7 locuri
FACULTATEA DE TEOLOGIE
Teologie Ortodoxă Didactică : 13 locuri din care 1 loc pentru candidați de etnie rromă
Teologie Ortodoxă – Asistenţă socială - 7 locuri din care 1 loc pentru candidați de etnie rromă
Muzică religioasă – 27 locuri din care 1 loc pentru candidați de etnie rromă
FACULTATEA DE ȘTIINȚE APLICATE ȘI INGINERIE
Prelucrarea Petrolului și Petrochimie : 1 loc pentru candidați de etnie rromă
Chimie alimentară și tehnologii biochimice : 2 locuri
Fizică tehnologică : 14 locuri
FACULTATEA DE LITERE
Limba și literatura franceză, o limbă și literatura modernă (italiană): 2 locuri
Limba și literatura franceză, o limbă și literatura modernă (engleză): 1 loc
Studii americane (în limba engleză): 1 loc
FACULTATEA DE INGINERIE MECANICĂ, INDUSTRIALĂ ŞI MARITIMĂ
Inginerie economică în domeniul mecanic: 2 locuri
FACULTATEA DE CONSTRUCȚII
Îmbunătățiri funciare și dezvoltare rurală: 12 locuri
Inginerie economică în construcții: 5 locuri
FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE
Marketing: 1 loc pentru candidați de etnie rromă
FACULTATEA DE ARTE
Artele spectacolului (actorie): 7 locuri
Pedagogia artelor plastice și decorative: 4 locuri
FACULTATEA DE ȘTIINȚE ALE NATURII
Știința mediului: 2 locuri
FACULTATEA DE MEDICINĂ
Medicină: 1 loc pentru candidați de etnie rromă
FACULTATEA DE EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT
Sport și performanță motrică: 1 loc pentru candidați de etnie rromă
FACULTATEA DE MATEMATICĂ ȘI INFORMATICĂ
Matematică și informatică: 1 loc pentru candidați de etnie rromă

InfopressTv

RATC suspenda toate liniile pentru statiunea Mamaia


Datorita incheierii sezonului estival, R.A.T.C. Constanta suspenda incepand cu data de 1 septembrie 2014 toate liniile pentru statiunea Mamaia (5-40 Mamaia, 2-43 Mamaia, 102 Mamaia) inclusiv linia turistica deservita de autobuzele etajate - Mamaia Estival.

InfopressTv

Actorul Geo Dobre alaturi de elevii sai la Festivalul Antic Tomis


Cea de a treia editie a Festivalului Antic Tomis si-a inchis astazi portile cu o piesa de teatru antic, “Electra" de Sofocle, pusa in scena de studentii Facultatii Ovidius din Constanta. Prezent in public pentru a-i sustine a fost insusi actorul Geo Dobre, care le este si profesor la facultate.
Nascut la Constanta din bunici ardeleni de pe linga Salistea Sibiului si Brad-Deva,Geo Dobre a fost atras de teatru si film din copilarie. Astfel ca in clasa I s-a inscris la Casa Pionerilor la un Cerc de teatru, devenind nelipsit la toate sarbarile ce se organizau conform traditiilor vremii, recitand poezii sau intrepretand diverse roluri in piesele de teatru pentru copii.
S-a facut de asemenea remarcat inca din anii copilariei printr-un talent exceptional la dans. In anii de liceu a inceput sa frecventeze cu aceeasi ardoare caracteristica, teatrul.
"Ultimul corupt din Romania", "Inimă de tigan", "De ce eu?", "Iubire ca in filme", "Lacrimi de iubire", "Triunghiul Morrii", sunt doar cateva filme in care a jucat marele actor.
InfopressTv

Romtelecom si Cosmote vor deveni Telekom Romania



De la jumatatea luni septembrie Romtelecom şi Cosmote se vor uni intr-o singură companie, care se va numi Telekom Romania dupa numele companiei nemtesti Deutsche Telekom si va fi liderul pietei de telefonie din Romania. Pe piata se va folosi brandul T-Mobile.
Astefl denumirile legale vor fi Telekom Romania Communications S.A. (în loc de Romtelecom S.A.), respectiv Telekom Romania Mobile Communications S.A. (în loc de Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A).
“In acest moment, unul din doi romani folosesc serviciile noastre fixe sau mobile. Impreuna, suntem o mare comunitate, conectata prin tehnologie si experiente impartasite. Asta ne onoreaza si, in acelasi timp, ne da o mare responsabilitate: sa livram o experienta “T” completa, asta insemnand tehnlogie competitiva, servicii inovative si o filosofie de brand reinnoita. Foarte multa energie, pasiune si profesionalism sunt investite in acest proces complex de rebranding, cu numeroase proiecte si echipe din cele doua companii care lucreaza impreuna, sincronizat” a declarat Nikolai Beckers, directorul executiv al Romtelecom si Cosmote Romania.
InfopressTv

Lupul de pe Wall Street ajunge în România


Unul dintre cei mai de succes brokeri de pe Wall Street, Jordan Belfort va demara, începând cu 5 septembrie, un turneu de conferințe pe fiecare continent al Planetei, pentru a dezvălui tainele succesului său în afaceri. În data de 18 noiembrie, cel supranumit Lupul de pe Wall Street, va ajunge în premieră în țara noastră, la invitația Extreme Training, pentru a susține evenimentul de bussines a anului în România, la Bucuresti.
După o serie de seminarii susținute până acum de Belfort în: Malaezia, Hong Kong, Taiwan, Beijing și Australia, Jordan Belfort își continuă turneul iar în perioada 5-7 septembrie, va susține un seminar în Londra, după care se va întoarce în Statele Unite ale Americii pentru o serie de conferințe-maraton, între 15 septembrie și 2 octombrie, în 8 orașe din statele Florida și California. Între 9 -11 octombrie, Lupul de pe Wall Street va încânta audiența din Singapore, urmând ca în data de 31 octombrie să susțină o conferință în Shanghai, China. În data de 18 noiembrie va ajunge în premieră în țara noastră, după care Jordan Belfort va continua cu o nouă serie de conferințe-maraton în Statele Unite ale Americii (Boston, New York City, New Jersey, Philadelphia, Denver, Phoenix și Las Vegas).
Jordan Belfort va dezvălui în cadrul evenimentului secretele din spatele succesului său excepțional, metoda sa proprie de vânzări „Straight Line Persuasion”. În plus, va împărtăși participanților și din experiența eșecului său.
Românii vor avea ocazia să deprindă tehnicile care l-au îmbogățit pe Jordan Belfort și l-au transformat în „Lupul de pe Wall Street”. Vor învăța trucuri esențiale pentru creșterea puterii de convingere, vor afla și cum pot utiliza aceste tehnici deosebit de puternice în mod legitim pentru a se feri de necazurile pe care o abordare necorespunzătoare o poate aduce. De asemenea, vor afla acest lucru direct de la omul care a ridicat de unul singur o companie de brokeraj cu 1000 de angajați și profituri astronomice, de la cel care și-a instruit personal oamenii de vânzări și de la cel a cărui viață a fost transformată în filmul de Oscar al lui Martin Scorsese.
În zilele noastre, programul său - Straight Line Persuasion - îi permite să pregătească orice companie sau individ, indiferent de vârstă, sex, pregătire educațională sau statut social și îi ajută să obțină reușite, abundență și succes în afaceri fără să-și compromită integritatea sau etica. La eveniment deja și-au rezervat locuri oameni de afaceri din România, dar și oameni care doresc să-și îmbunătățească arta și știința persuasiunii și vor să dezvolte o afacere de succes.
“Ne bucurăm foarte mult că am reușit să-l aducem pe Jordan Belfort la București, este, de departe, cea mai așteptată conferință de bussines a anului. Așa cum ne așteptam, românii au răspuns pozitiv invitației noastre de a participa la eveniment astfel încă din primele săptămâni, biletele pentru pachetele Platinum și VIP au fost epuizare, chiar dacă până la debutul conferinței mai sunt 3 luni”, declară Marian Rujoiu, organizatorul evenimentului și manager Extreme Training.
Pentru cei interesați să participe la conferința organizată de Extreme Training, înscrierile se pot face pe website-ul

sâmbătă, 30 august 2014

Tomiris si Ramses in Mamaia


Festivalul Antic Tomis s-a unit in aceasta seara cu Carnavalul din Mamaia prin show-ul Egiptul Antic pe scena Fashion Tv. Este ultima seara a carnavalului, iar Primarul Radu Mazăre va intra in pielea lui Ramses al II-lea si ne va conduce in Egiptul Antic, intr-o lume mistica, plina de momente inedite din care nu vor lipsi lei, serpi sau crocodili.
La eveniment este prezenta si Tomiris (n.r. - Corina Martin), regina Mesegetilor.

Caravana carelor alegorice s-a pus in miscare de la Perla si in dreptul hotelului Flora din Mamaia a fost asteptata de regina Mesegetilor, Tomiris, dacii si romanii Festivalului Antic. Apoi s-au indreptat impreuna spre Piațeta Cazinoului din Mamaia, unde au fost asteptati de mii de oameni.

Intreaga fatada a scenei din Piateta de la Cazino a fost schimbata, iar pentru ca totul sa fie cat mai autentic, au fost aduse si cateva obiecte de decor tocmai din Egipt. Acestea vor face parte din altarul lui Cabral, cel care il va incorona pe Ramses.Fiul primarului va lua si el parte la spectacolul din aceasta seara. Radu Mazare Jr. va fi un astrolog.

Nu ratati ultima seara de distractie a acestui sezon estival!

InfopressTv

Festivalului Antic Tomis se incheie cu piesa de teatru "Electra" si premierea participantilor


Maine 31 august  Festivalului Antic Tomis isi inchide portile. Daca nu ati ajuns pana acum in Parcul Tabacarie din Constanta este timpul sa mergeti sa vedeti cum arata taberele dacilor si ale romanilor si nu numai.
Programul zilei de 31 august este:
ora 10.00 – 13.00: Participare interactiva la atelierele de reconstituire istorica, demonstratii tactice, antrenamente militare cu public
ora 13.00: Ceremonia de premiere a participantilor, inmanarea medaliilor si diplomelor reenactorilor
ora 17:00: Teatru antic: “Electra de Sofocle”, unde il puteti vedea si pe colegul nostru Ionut Dugheriu, un mare actor.
ora 19:00: Inmanarea medaliilor si diplomelor celor care realizeaza piesele de teatru de papusi si teatru antic


Festivalul "Teatru pe Drumul Sarii" ajuns la a III-a editie



Cea de-a treia ediţie a Festivalului de Teatru şi Arte Performative "Teatru pe Drumul Sării" se va desfăşura anul acesta în perioada 16-19 octombrie! Vom reveni cu detalii în curând!
Festivalul de Teatru și Arte Performative „Teatru pe Drumul Sării” este un eveniment inițiat și organizat de Teatrul Municipal Turda și are ca scop principal facilitarea contactului publicului turdean cu spectacole și artiști de marcă ai scenei contemporane românești. Încă de la demararea lui, în 2012, proiectul a urmărit includerea în program a conferințelor și prelegerilor, propunându-și ca, timp de trei zile, Teatrul Municipal Turda să devină o platformă de comunicare pentru artiștii din breaslă. Un alt obiectiv important vizat este ca în perioada desfășurării festivalului, Teatrul Municipal Turda să se transforme într-un laborator de creație și cercetare prin atelierele de teatru pe care le organizează.
Edițiile anterioare au adunat laolaltă artiști importanți din peisajul teatral autohton precum Mihai Măniuțiu, Alexandru Dabija, Alexander Hausvater, Radu Macrinici, Ion Caramitru, Horațiu Mălăele, Petru Vutcărău, George Mihăiță, Marian Râlea, Florin Fieroiu, Vlaicu Golcea etc.
Anul acesta Festivalul „Teatru pe Drumul Sării” se va desfășura pe o durată de patru zile, în perioada 16-19 octombrie 2014 și, spre deosebire de edițiile precedente, festivalul va căpăta un caracter multicultural, prin includerea în program a spectacolelor și evenimentelor dedicate deopotrivă comunității maghiare.

InfopressTv

Festivalul Antic Tomis este in plina desfasurare


Festivalul Antic Tomis continua astazi cu multe surprize. De la ora 16.00, Regina masagetilor, Tomiris (n.r.-Corina Martin), reapare in tabara Festivalului, iar de ora 20.00 sunteti asteptati  in statiunea Mamaia, pe promenada, in dreptul Hotel Flora, unde vor veni si carele alegorice cu insasi Ramses (n.r.-Radu Mazare), si vor merge impreuna in Parada Cuceritorilor Romani!
Pana atunci insa, puteti merge in Tabara Dacilor si a Romanilor amplasata in Parcul Tabacarie Constanta, unde puteti participa  interactiv la atelierele de reconstituire istorica, demonstratii tactice, antrenamente militare cu public.
Intre 15:00 – 16:00 puteti viziona Teatru de papusi, cu tematica antica, iar intre  17.00 - 19.00, Demonstratii militare, Proiectii filme documentare, Tir cu arcul,Gastronomie antica.

InfopressTv

vineri, 29 august 2014

O lume de vis la Delfinariul din Constanta


Cei ce veniti pe litoralul romanesc sa nu ezitati sa va opriti la Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii - Delfinariul, cum este cunoscut de toata lumea. Va garantam ca aveti ce vedea!
Puteti incepe cu vizionarea unui minunat spectacol cu delfini, cum rar va este dat sa vedeti, apoi va linistiti la Planetariul, care este ca o fereastra deschisa permanent spre cer. Dupa 20 de minute de stele si planete va recomandam o plimbare prin curtea Delfinariului, unde puteti vedea Pasarile exotice si la Microrezervatie.
Apoi puteti merge in Portul Tomis unde este Acvariul. Putini stiu ca si acesta face parte tot din Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii.
Pentru a va face curiosi va prezentam mai jos cateva imagini de la Delfinariul.

S-a dat startul Festivalului Antic Constanta-Video



S-a aprins flacara celei de a treia editii a Festivalului Antic Constanta ce se desfasoara in perioada 29-31 august in Parcul Tabacarie. La parada au participat daci si romani veniti din Alba iulia, Cluj sau Bulgaria, dar si din Constanta. Festivalul a inceput cu Parada militara si civila de la  City Park Mall pana la  tabara festivalului din Parcul Tabacarie, unde a avut loc deschiderea oficiala si aprinderea flacarii festivalului.
Prima zi a Festivalului Antic s-a incheiat cu  batalia de la Adamclisi intre daci si romani.
Sunteti asteptati si maine in numar cat mai mare, pentru ca festivalul va ofera multe surprize.

Al Bano a acceptat provocarea Ice Bucket!


Fenomenul mondial „Ice Bucket Challenge” a ajuns si la cunoscutul cantaret Al Bano! Artistul ce va concerta impreuna cu Romina Power in toamna la Bucuresti a acceptat bucuros provocarea de a-si turna in cap apa cu gheata.
Numeroase celebritati din lumea intreaga, din cele mai diverse (si neasteptate) domenii, s-au alaturat acestei campanii, dand curs provocarilor. Ice Bucket Challenge (Provocarea galetii cu gheata) este o campanie de donatii dedicate ajutorarii celor suferinzi de scleroza laterala amiotrofica (boala Charcot sau boala Lou Gehrig) si constientizarii acestei maladii, de care sufera si Stephen Hawking. La aceasta campanie au aderat o multime de personalitati americane si din intreaga lume, printre care se numara: Bill Gates, Lady Gaga, Oprah Winfrey, Andrea Bocelli, Shakira, Mark Zuckerberg. Participantii sunt provocati sa isi verse pe cap un vas cu apa la temperatura scazuta (amestecata cu gheata). Fenomenul nu a l-a ocolit nici pe celebrul Al Bano, care a raspuns cu umor si curaj provocarii.
„Multumesc celor care m-au provocat. Sunt fericit sa particip la aceasta strangere de fonduri Ice Bucket si abia astept sa fac acest ritual, care este unul exceptional, cu o apa in care o sa torn gheata! Dar mai bine chem pe cineva sa ma ajute. Vino, ajuta-ma... spune Al Bano cuiva pe care il intreaba: „E gheata adevarata? E falsa? Pot sa amestec? Eu acum, in fata atator... De fapt, stai, trebuie sa fac nominalizarile.” Face nominalizarile. „Deci asta e! Sunt gata pentru acest sacrificiu. Nu pierdeti momentul! Ce fac? Imi scot palaria sau o las? Hai. Sa imi scot oche....” Nu mai apuca sa spuna ochelarii, ca asistentul ii si toarna apa in cap, postarea cu momentul strangand mii de like-uri in numai cateva zile.
Cel mai iubit cuplu al anilor '80 (Al Bano & Romina Power) va concerta la Sala Palatului pe data de 5 noiembrie, evenimentul purtand numele de „Al Bano featuring a very special guest - Romina Power”. Biletele pentru show-ul din 5 noiembrie 2014 se gasesc in toata reteaua BILETOO, la Magazinul Biletoo.ro din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Librarium si Eminescu, magazinele Flanco, Muzica si Diverta, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor si magazinul BiletFan - Statia de metrou Unirii 1. Lista magazinelor din alte orase ale tarii se gaseste aici. Cei ce doresc sa comande biletele online o pot face de pe: www.BILETOO.ro, www.BLT.ro, www.BILET.ro, www.BILETE.ro, www.EVENTIM.ro sau www.MYTICKET.ro!
Concertul „AL BANO featuring a very special guest - ROMINA POWER” va avea loc la Sala Palatului din Bucuresti pe 5 Noiembrie 2014 si este organizat de Project Events.

InfopressTv

Rex Black vine la SEETEST 2014


Rex Black, Preşedintele RBCS, antreprenor și autor recunoscut în domeniul testării software, cu peste 30 de ani de experiență în industriile de software, hardware și testare de sisteme în Statele Unite va deschide cea de a doua zi a SEETEST 2014 cu un discurs despre profesia de tester în 2015 şi în anii care vor urma. Rex va susține de asemenea și un tutorial cu tema “Fundamental Agile Testing Principles” in cadrul SEETEST, in data de 25 septembrie.
În prima zi a evenimentului, membrii comunităţii vor avea şansa să îşi dezvolte abilităţile şi cunoştinţele participând la tutoriale de specialitate care vor aborda subiecte precum testarea în medii de risc, modelul TMMi, abilităţi soft pentru manageri, testarea de aplicaţii mobile, principii practice ale încărcării şi performanţei sau principii fundamentale ale testării agile.
SEETEST 2014 aduce în faţa audienţei unii dintre cei mai cunoscuţi experţi în domeniu care îşi vor împărtăşi experienţa şi cunoştinţele.
Erik van Veenendaal va discuta despre centrele de testare de excelenţă. Eric este expert în testare recunoscut internaţional, autor al unui număr impresionant de cărţi şi lucrări în domeniu şi fondator al Improve Quality Services BV, companie specializată în testarea şi managementul calităţii software-ului, va discuta despre centrele de testare de excelenţă.
Dintre experții internaționali care vor susține tuturiale și prezentări în cadrul SEETEST 2014 îi amintim pe: Geoff Thompson (Experimentus, UK), Graham Bath (T-Systems, Germany), Vipul Kocher (Pure Testing, India) şi Yaron Tsubery (Enghouse, Israel). Mai multe informaţii despre conţinutul fiecărui tutorial sunt disponibile online la http://www.seetest.org/index.php?page=tutorials
SEETEST 2014, eveniment aflat la a 3-a ediție, va avea loc în Bucureşti pe 25 şi 26 septembrie şi va reuni 300 de membri ai comunităţii regionale care vor participa la 6 tutoriale şi 15 prezentări organizate în 3 sesiuni paralalele.
Aducând în discuţie subiecte precum testarea de software, tehnici şi design al testării, managementul proceselor de testare, testarea bazată pe risc, îmbunătăţirea proceselor de testare, performanţa testării, testarea agile, testarea în securitate, testarea mobile sau automatizarea testării, SEETEST 2014 este cel mai important şi cuprinzător eveniment al industriei din regiune.
Până duminică, 31 august, toate biletele beneficiază de un discount 

Concurs la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta

 Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa organizează în data de 10.09.2014, ora 10.00 la sediul unităţii,  concurs pentru ocuparea unui post temporar vacant :
1 post economist – Serviciul resurse umane – (perioada 1 an )
CONDIŢII DE PARTICIPARE
Studii superioare de specialitate
Taxa de înscriere 20 lei
Bibliografia se afla afisata la avizierul unitatii (langa Serviciul RUNOS )
Dosarele de înscriere la concurs se depun până 

Luni, Campionii Scrimei Romanesti vin la Constanta!


Federația Română de Scrimă organizează în perioada 31 august – 9 septembrie 2014, pentru prima dată în istoria sa, o Caravană de popularizare a scrimei în întreaga țară. 11 orașe vor primi pe cei mai mari campioni și antrenori de scrimă în activitate, într-o acțiune fără egal în România.
Detaliile acestei acțiuni, la care vă invităm să participați, le găsiți mai jos.
Perioadă: 31 august - 9 septembrie 2014
Orașe: Slobozia, Constanța, Iași, Târgu Mureș, Cluj Napoca, Satu Mare, Oradea, Timișoara, Craiova, Brașov, Râșnov
Date și ore de desfășurare:
31 august – Slobozia – Piața Revoluției (în caz de vreme neprielnică: Sala Sporturilor), ora 11:00
1 septembrie – Constanța – Platoul din fața Sălii Sporturilor (în caz de vreme neprielnică: Sala Sporturilor), ora 11:00
2 septembrie – Iași – Grădina Palace (în caz de vreme neprielnică: interior Gradina Palace), ora 11:00
3 septembrie – Târgu Mureș - Platoul din fața Teatrului Național (în caz de vreme neprielnică: foaierul Teatrului Național), ora 11:00
4 septembrie – Cluj Napoca – Piața Unirii (în caz de vreme neprielnică: Sala Sporturilor “Horia Demian”), ora 12:00
5 septembrie – Satu Mare – Pasajul Corneliu Coposu (în caz de vreme neprielnică: Filarmonica Satu Mare), ora 11:00
5 septembrie – Oradea – Platoul din fața Sălii Sporturilor “Antonio Alexe” (în caz de vreme neprielnică: Sala Sporturilor “Antonio Alexe”), ora 17:00
7 septembrie – Timișoara – Piața Victoriei (în caz de vreme neprielnică: Sala “Constantin Jude”), ora 11:00
8 septembrie – Craiova – Piața Mihai Viteazul (în caz de vreme neprielnică: Sala LPS “Petrache Trișcu”), ora 11:00
9 septembrie – Brașov – Piața Sfatului, ora 11:00
9 septembrie – Râșnov – Cetatea Râșnov, ora 15:00
Participanți din partea Federației Române de Scrimă: Mihai Covaliu, Ana Maria Brânză, Tiberiu Dolniceanu, Simona Gherman, Florin Zalomir, Rareș Dumitrescu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, George Iancu, Mădălin Bucur, Mihai Cruțu, Adrian Dabija, Dorin Băzăvan, Alexandra Predescu, Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Ana Maria Constantin, Simona Pop, Greta Vereș, Bianca Pascu, Mirela Ifrim;
Scopul: popularizarea scrimei, atragerea a cât mai mulți copii spre sala de scrimă, explicarea beneficiilor practicării unui sport, interacțiunea dintre copii și marii campioni ai scrimei românești;
Locații: piețele publice din centrele orașelor, săli de sport, teatre, case de cultură (acestea din urmă doar în caz de vreme neprielinică);
Ce conține evenimentul din fiecare oraș:

joi, 28 august 2014


Maine 29 august 2014, Festivalul Antic Tomis deschide portile celei de a III-a editii. Festivalul se va desfasura in Parcul Tabacarie din Constanta pe durata a trei zile. Cei ce doresc sa o vada pe Tomiris, regina masagetilor o pot face la ora 17.00 cand va avea loc si Parada militara si civila (pe traseul: City Park Mall – tabara festivalului din Parcul Tabacarie). La ora 18.30 va avea loc Ceremonia de deschidere, cand se va aprinde flacara unei noi editii a festivalului.
Programul celor trei zile de festival este:
29 august
ora 9.00 - 10.00: Amenajarea taberei, primirea vizitatorilor
ora 10.00 – 15.00: Participare interactiva la atelierele de reconstituire istorica, demonstratii tactice, antrenamente militare cu public
ora 15:00 – 16:00: Teatru de papusi, cu tematica antica
ora 17.00 – 18.00: Parada militara si civila (pe traseul: City Park Mall – tabara festivalului din Parcul Tabacarie)

Ivan Patzaichin va asteapta la RowmaniaFest


In perioada 29- 31 august, se desfasoara la Tulcea RowmaniaFest, Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle. Ajuns la a IVa editie festivalul vine cu noutăți (ateliere pentru copii, o aventură de două zile de tip quest prin oraș, demonstrații de SUP – Stand Up Paddling), dar nu renunță la niciuna dintre activitățile deja consacrate: competiții de vâslit pe Dunăre și pe lacul Ciuperca, concerte live, expoziții de fotografie pe Faleză și la Teatrul Jean Bart, proiecții de film în aer liber la Piața Civică, un târg de meșteșugari tradiționali, o defilare cu cai de rasă și, mai ales, cea de-a doua ediție a Delta Rowmania Triathlon - etapă în circuitul național de triatlon.
La eveniment vor participa Ivan Patzaichin – inițiatorul și sufletul festivalului, Constantin Hogea – Primarul Municipiului Tulcea, Horia Teodorescu – Președintele Consiliului Județean, Lucian Simion – Prefectul Județului Tulcea, Edward Bratfanof – Guvernatorul ARBDD. A confirmat prezența dna Angela Filote – șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, care își începe o vizită de trei zile în județul Tulcea.
La festivitățile de lansare vorparticipa parada de canotci pe Dunăre – și campionii Vasile Dîba și Toma Simionov, colegi de generație cu Ivan Patzaichin, precum și cei doi campioni la canoe care au fost medaliați cu aur la 1000m si argint la 500m la recentele campionate mondiale de la Moscova: Liviu Dumitrascu și Victor Mihalachi, precum și campionul european la juniori, tulceanul Leonid Carp.
Lansarea oficială va fi precedată la ora 19:00 de două momente speciale pe Faleza Dunării: concertul de jazz Intermezzo - Jazz Duo - Harcsa Veronika și Gyémánt Bálint și defilarea cailor Clubului Hipic Real Racing din Tulcea.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, sub patronajul Guvernului României și al Reprezentanței Comisiei Europene în România, cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea.
Program RowmaniaFest:
Vineri, 29 august
19:00 – 19:30 Defilarea cailor de rasă ai Clubului Hipic Real Racing din Tulcea (Faleză)
19:00 – 20:00 Intermezzo - Jazz Duo - Harcsa Veronika și Gyémánt Bálint (Faleză- Scenă)
20:00 – 20:30 Parada campionilor olimpici români ai sportului cu vâsle, pe Dunăre - Ivan Patzaichin, Vasile Dîba, Toma Simionov, Liviu Dumitrescu, Victor Mihalachi și Leonid Carp alături de SupAcademy și sportivi ai CSM Danubius.
20:30 – 23:00 Concerte (Faleză- Scenă) Byron, Celelalte Cuvinte
Delta Dunării, perspective noi – expoziție de fotografie Rewilding Europe și WWF-România (Faleză)
Blue Danube / Green Delta – expoziție de fotografii realizate de Dragoș Lumpan (Faleză)
Sâmbătă, 30 august
10:00 – 10:30 Deschiderea oficială a Târgului Artizan Eco Delta (30 - 31 august)
10:30 – 11:30 Concert de Fanfară – Muzica Reprezentativă a Forțelor Navale (Faleză-Ponton)
10:30 Descoperă Tulcea Quest – lansarea concursului de aventură urbană (Faleză)
11:30 – 12:30 Competiţia pescărească “Ivan Patzaichin” - concurs de vâslit în canotcă, pe Dunăre, între echipe de pescari din localităţile Deltei
13:30 – 17:30 Lac Ciuperca Descoperă ROWmania - Concurs de vâslit în canotci de 10+1 locuri – Competitie echipe Tulcea
13:35 – Start concurs (serii de câte 3 echipe, semifinale, finala)
16:00 – 18:00 Întâmpinarea participanţilor la Tour International Danubien (TID) (Faleză - Ponton). Peste 100 de participanți la TID sosesc sâmbătă la Tulcea. De aici vor pleca în cea mai spectaculoasă etapă din tur (Tulcea / Murighiol / Sfântu Gheorghe). TID este un proiect internaţional demarat acum 58 de ani. Echipe din ţările riverane Dunării şi din alte colţuri ale lumii vâslesc aproximativ 2516 km, de la izvoare până în Deltă.
17:30 – 18:00 Spectacolul Comunităţilor Locale - Moment artistic cu Ansamblul "Odyssea" al Tineretului Elen Tulcea
18:00 Festivitate de premiere (Faleză - Scenă) Descoperă ROWmania - Concurs de vâslit în canotci de 10+1 (Competiţia Tulcea) , Tour International Danubien (TID)
19:00 – 20:30 Teatrul Jean Bart, Vernisajul expoziţiei de fotografie "Bridges – Ages – Budapest" si
concert de pian: Kira Frolu, Radu Prisada
20:00 – 23:00 Faleză-Scena Concerte: Robin And The Backstabbers si Pasărea ROCK
21:00 – 23:00 Piaţa Civică: Proiecţie de film și Q&A, București, unde ești? (România, 2014, 76’, documentar, Regia: Vlad Petri
Teatrul Jean Bart: Bridges – Ages – Budapest – Expoziție itinerantă de fotografie
Duminică, 31 august
07:00 – 14:00 Delta Rowmania Triathlon, parte a Circuitului Național de Triatlon (Lac Ciuperca)
(înot – Lacul Ciuperca, traseu bicicletă & alergare – Străzile Isaccei, Unirii, Babadag, Faleză)
09:15 start MiniTRI, Supersprint și Ștafeta în Familie
10:00 start Sprint, Olimpic, Ștafeta Olimpică

IPS Teodosie va sfinti biserica Sf. Gheorghe” din localitatea Dobromir Deal


Sâmbătă, 30 august, începând cu ora 7.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va resfinți biserica „Sf. Gheorghe” din localitatea Dobromir Deal. La ora 12.00, după Sfânta Liturghie, IPS Teodosie va oficia slujba de pomenire a IPS Lucian, Arhiepiscopul Tomisului, la împlinirea a 10 ani de la trecerea la cele veșnice.
La inițiativa mocanilor veniți din Transilvania, în anul 1906 meșterul Atanase Cosma, din Macedonia, a început lucrările de construcție a bisericii, finalizate în anul 1923. Pictura a fost realizată în stil neobizantin de către pictorul tulcean, Vasile Mărgărit. Un an mai târziu, în 1924, biserica „Sfântul Gheorghe” a fost sfințită de Preasfințitul Ilarie, Episcopul Constanței.
Trecerea anilor și-a pus amprenta asupra locașului de cult, așa că, în ultimii patru ani, pr. Nicolae Anei a coordonat lucrările de reparație ale bisericii. În demersul său a fost sprijinit de primarul comunei, Eugen Iliescu. Credincioșii prezenți la sâmbătă la slujba de resfințire a bisericii se pot închina și la moaștele sfinților: Constantin și Elena, Gheorghe și Filip.

Inaugurarea terminalului de cereale Canopus Star

+
Miercuri ,27 august 2014, pe Digul de Nord al Portului Constanţa, s-a inaugurat extinderea terminalului de cereale Canopus Star. Au participat la eveniment, reprezentanţi ai ministerului Transporturilor şi Agriculturii, Ambasadei Americane, dar şi ai autorităţilor locale şi anume: primarul oraşului Constanţa, Radu Mazăre, viceprimarul Decebal Făgădău, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir si Cristian Darie, directorul – general al Administraţiei Canalelor Navigabile, Daniel Georgescu, directorul SC APMC SA, numeroşi oameni de afaceri.
Cargill și partenerul său Transport Trade Services (TTS) au finalizat proiectul de investiții de 15 milioane de euro în terminalul pentru cereale Canopus Star din Portul Constanța. Investiția, lansată în iulie 2013, crește capacitatea operațională a terminalului pentru cereale de la 50.000 de tone la 110.000 tone. Investiția transformă terminalul într-o structură operațională de înaltă performanță, poziționându-l drept un punct de reper în ceea ce privește operarea cerealelor în Portul Constanța.
Vasile Varvaroi, Director General al Cargill în România, a indicat că „dublarea capacității de depozitare a terminalului de cereale Canopus permite o întărire a poziției strategice a României în comerțul internațional cu cereale. Totodată, funcționarea acestui terminal sporește capacitatea de depozitare a recoltei, venind în sprijinul partenerilor fermieri”.
Finalizarea investiției asigură noi parametri de operare pentru un circuit flexibil al intrărilor și ieșirilor din depozit. Toate etapele necesare livrării finale a produselor agricole destinate exportului sunt parcurse cu precizie, la cele mai înalte standarde de calitate și profesionalism.
Mircea Mihăilescu, Președintele Grupului TTS, a declarat: „Proiectul de investiții de la Constanța a reprezentat un obiectiv strategic pentru TTS, asigurând o fluiditate sporită proceselor susținute de capacitățile noastre logistice. Alături de Cargill, dorim să valorificăm la cel mai înalt nivel noua dimensiune operațională a terminalului, important pentru exportul cerealelor prin Portul Constanța”.
Prin această nouă investiție, Cargill parcurge un pas important în direcția creșterii operațiunilor sale agricole în România, în baza strategiei de dezvoltare continuă a companiei, iar TTS își completează lanțul logistic.

InfopressTv